Armband med stenar

En av de senaste årens allra största trender är armband för män. Armbanden kan vara av många olika typer: av metall, paracord, läder, eller varför inte ett armband med stenar.

Traditionellt sett har mode för män handlat om några få saker när det har kommit till accessoarer: klockan, manschettknapparna, slipsnålen och så vigselringen. Om man är gift alltså. Och manschettknappar har man ju bara till en skjorta med dubbla manschetter. Det är ju inte alltid som man har skjorta på sig över huvud taget. Samma sak är det med slips, som de flesta har väldigt sällan. Då är det egentligen bara klockan kvar, men de flesta har ju en mobiltelefon som visar tiden. Vad blir det kvar då, egentligen?

Det blir ju inget kvar, helt enkelt. För några år sedan nåddes dock punkten då männen tröttnade, och började med accessoarer för att ersätta de som försvunnit. Det handlar inte minst om armband. De senaste åren har de synts kring många mäns handleder.

Marknaden för armband har fullkomligt exploderas, och det finns många olika material att välja mellan. Den som vill göra sitt eget armband kan fläta det av paracord, samma typ av polyesterlina som används till fallskärmar, eller ge sig på samiskt tenntrådsbroderi. Man kan också välja ett armband med stenar, t.ex. granat, unakit eller lavasten.

Armband till kostym

Även om armbanden ersatt accessoarer som traditionellt burits till kostym, framför allt manschettknapp och slipsnål, går det alldeles utmärkt att matcha armband till kostym. Det passar inte i de mest formella sammanhangen, men om man vill visa att man har tillräcklig koll på stilreglerna för att kunna bryta en aning mot dem är det ett utmärkt val. Det kan handla om att bära skjortan utan slips, eller strunta i skjortan och bära t-shirt under kavajen, och med armband. På fötterna kan man ha espadriller eller ett par snygga gymnastikskor.