Att inreda ett yogarum i hemmet

I en tid då träning, motion och välmående är i fokus är det helt rätt att inreda ett eget yogarum. Det kan bli en slags andningshål från den stressiga vardagen där tankar får florera fritt samtidigt som kroppen tänjs. Hur skapas då den perfekta yogaplatsen? Här kommer några tips på hur ett harmoniskt yogarum kan inredas.

Det stående tipset är att satsa på en bohemisk känsla i det rum yogaplatsen ska inredas. Finns ingen yta till att viga ett helt rum åt yoga i hemmet kan en mindre yta avgränsas. Just nu går det att fynda med en Jotex-rabattkod när rätt textilier ska införskaffas. För textilier och tyger är nämligen A och O i en yogainspirerad inredning. Välj gärna gråblå toner eller färger i bleka, lantliga toner. Det skapar en harmonisk känsla som passar utmärkt till yogakonceptet.

Inred enhetligt

Även om det endast är en mindre plats i hemmet som blir dedikerad yoga bör ändå ett enhetligt tänk finnas med i inredningen. Låt andra delar i hemmet också omges av den harmoniska yogakänslan. Inte lika markerande som på den plats där yogapositioner är tänkta att utföras, men ändå ett medvetet bohemiskt inredande. Något Rachel Bråthén, alias Yoga-girl, bland annat ger en förklaring till:

– Det viktiga inom yogan handlar om seva, gemenskapen, om att skapa en bättre värld för dig och för alla människor runt omkring. Läs hela artikeln här. 

Hon syftar alltså på att yoga bör få andas i en större kontext. Att skapa gemenskap och harmoni för hela familjen och vänner som kommer på besök. Varför inte ge andra chansen att koppla av och kanske meditera en stund? Lägg fram sköna kuddhögar där även gäster eller andra i familjen kan få en rogivande stund.