Naturlig och helande hudvård

Att må bra och ta hand om sig själv går att göra på flera olika sätt, och för många hör hälsa och skönhet samman i alla fall när man pratar om hudvård – och visst finns det hudvård med naturliga och helande egenskaper, det gäller bara att veta vart du ska leta någonstans för att hitta dessa.

hud hy acneNär det kommer till vår hud och hy ska man minnas att huden täcker hela vår kropp och därför inte ska glömmas bort att tas hand om, speciellt inte nu under vintern då huden är extra utsatt av väder och vind. Därför kan det också vara bra att känna till hur man vårdar sin hy på bästa och mest skonsamma sätt, och det går att göra med naturliga produkter i några enkla steg. Till exempel är finnarnas knep för välmående hy att hoppa ner i isvakar, vilket de menar ger en tjockare hy, vilket man kan läsa om i Hufvudstadsbladet. Men visst behöver man inte dra det så långt bara för att man vill få huden att kännas friskare, samma effekt som ett isbad går till exempel att få med en dermaroller från Swisslux vilket är en produkt som är framtagen av hudläkare för att hjälpa kroppen att både förnya och föryngra hyn genom att stimulera. Och vad är mer helande än att låta kroppen förnya sin hud helt på egenhand med bara en liten puff på vägen? Inte mycket.

Så vårdar du din hy på enklast och mest naturliga vis

grönsaker och fruktAtt vårda sin hy handlar inte bara om att få bukt med torrhet och stramande känsla, det handlar också om att förebygga att denna typ av problem uppkommer igen. Och det kan du göra med saker du redan har hemma i kylskåpet. Till exempel tipsar Sveriges Radio om hur man bland annat kan slänga ihop en ansiktsmask av produkter från kyl och skafferi. Har man till exempel gurka, tomat och banan är dessa perfekta då de innehåller ämnen som är återfuktande och är bra mot många hudproblem. Sätter man till exempel gurkskivor på ögon blir de uppfräschande eftersom att gurkan innehåller allt från zink, kisel och järn vilka fungerar perfekt mot trötta ögon. Andra saker som också är perfekta för hyn i ansiktet och huden på kroppen är exempelvis olivolja, vilket är en ingrediens många av oss har hemma i skåpen – den återfuktar och ger glans, och kan dessutom med fördel användas i håret. Men nu på vintern kanske ett varmt bad med olivolja är något man ska undvika eftersom vattnet ger motsatt effekt på huden i och med väderleken utomhus, men som tur är finns andra saker du kan göra för att vårda din hy på vintern. Något som bland annat Nyheter24 tipsar om:

  1. Undvika att duscha för länge eller för varmt eftersom det torkar ut, och undvik att bada helt och hållet även om ett varmt bad känns lockande i vinterkylan.
  2. Olja istället för tvål, då torkar du inte ut händer och hud när du rengör dig.
  3. Ta bort död hud, med till exempel en dermaroller och smörj in med olja efteråt för återfuktande effekt.