Naturlig skönhet från kylen

Tidigare har vi skrivit om hur man kan vårda sin hy genom helande naturlig hudvård, och detta ämne tänkte vi spinna vidare på – visste du till exempel att allt du behöver för vacker hy kanske redan gömmer sig i ditt kylskåp?

”Torr hy och glanslöst hår kan oftast bero på vitaminbrist i kroppen. Detta motverkar du enkelt genom att fylla ditt kylskåp med rätt kost nästa gång du handlar. Njut av frukter och bär fyllda av Vitamin C, grönsaker med mängder av A-vitamin och nyttiga fetter, som lax, nötter och avokado.” läs mer här.

hy hud hudvårdVisst finns det smarta produkter man kan sätta i ansiktet och smeta över sin kropp för att få mjukare och mer tålig hy eller rent av mer lyster. Men något som inte bör komma som en chock för någon är att skönhet faktiskt kommer inifrån, och därför går det också att äta sig till ett snyggt utseende. Nu talar vi självklart inte om att äta produkter för att banta eller liknande. Nej, vi menar självklart att produkterna du stoppar i dig har en positiv, eller negativ beroende på vad du stoppar i dig, inverkan på din kropps utseende. Vad du ska äta mycket av om du vill ha mjukt hy, fin solbränna efter solningen och tjockare hår och tåligare naglar finns förmodligen redan i ditt skafferi, din kyl eller rent av i din frys – du vet bara inte om det ännu.

Vad ska man fylla kylen med?

Produkter som är proppade med vitaminer som du bör ha i din kyl är till exempel fukt såsom apelsiner, kiwi och banan. Men glöm inte grönsakerna. De du alltid bör ha hemma är morötter, spenat, gul paprika, avokado och broccoli, men också protein som ägg, mjölk och kikärtsblandningen Hummus – både gått och nyttigt. I frysen kan du ha olika sorters bär, om du inte har dem färska förstås, och då ska du satsa på blåbär, jordgubbar och hallon, vilka du kan använda i din frukost genom att göra som exempelvis smootie. I frysen kan du även passa på att förvara lax och kyckling, perfekta för din sallad du har ingredienserna till i kylskåpet. Annat som är bra för hår och hy hittar du i ditt skafferi som du bör fylla det med. Nötter som mandlar, valnötter och cashewnötter är gott och nyttigt plus att de går att använda till nästan allt du äter precis som solrosfrön och bönor också gör – och för en god efterrätt kan du glädjas åt att en produkt som alltid bör finnas i skafferiet är 70-90 procentig mörk choklad. Har du allt detta har du snart riktigt vacker hy!