Så får du bättre nattsömn

Idag lider många av sömnbesvär. Sömnen är inget som går att bestämma över med vilja. Men det går att göra en rad olika saker för att öka chanserna för en god natts sömn.

Woman,Sleeping.,High,Angle,View,Of,Beautiful,Young,Woman,LyingDet är många som har sömnproblem idag och sömnen är inget du kan styra över. Men du kan ge dig själv de bästa förutsättningarna för att kunna få en god natts sömn. Om sömn var viljemässig hade alla sovit bra. Att först och främst se till att ditt sovrum är inbjudande och mysigt är en bra idé. Att ha krispiga lakan och ett härligt täcke gör att du kommer trivas och må bra i din säng vilket är positivt för sömnen. På https://www.nolhagahem.se/ kan du hitta allt du behöver för att få ett mysigt sovrum. Förutom lakan kan gardiner och en mysig matta bidra till en härlig sovmiljö. Inred sovrummet i enlighet med din stil och vad du gillar.

“Ge ditt sovrum en makeover så att det blir ett mysigt rum som du tycker om att gå in i.” Läs mer här

Varva ner innan det är dags att sova

Sömn är väldigt viktigt för att kroppen och hjärnan ska få en chans att återhämta sig. Att försöka få tillräckligt med dagsljus, träna, ha rutiner och försöka varva ner innan du ska gå och lägga dig är några saker som du kan göra för att öka chanserna för att sova bra. Låt mobilen och annan teknik stanna utanför sovrummet. Koffein kan påverka sömnen negativt om du dricker det för nära sänggåendet.