Unika smycken

Vad gäller i smyckesväg och vad ska man tänka på när man väljer smycken? Det viktigaste är kanske att man känner sig bekväm och trivs med smycket själv. Tips är att handla antika smycken för att få fatt i de som faktiskt är helt unika och inte kan hittas i vare sig butiker eller kring andras halsar.

Svenskarnas intresse för antikviteter verkar bara öka och öka. I Svenska Dagbladet skrevs det nyligen om hur man nu kan köpa fina antikviteter på Millesgården när mässan Grand Antiques öppnar där. För den som är intresserad av unika smycken är det en god idé att köpa antika varianter. Tidigare skrevs här ett inlägg om Elizabeth Taylors stora smyckessamling, kanske är sådana dyrgripar inte för var person, men äldre smycken generellt behöver inte vara särskilt dyra.

Maximalism eller minimalism?

pexels-photo-3Smycken är lätt att överanvända, eller att ha för många av på samma gång. Effekten kan lätt bli att man ser oordnad eller rentav rörig ut. Det är i stället bättre att fokusera på ett smycke, eller några få utvalda som tillsammans kompletterar varandra utan att ta för mycket fokus från resten av ens outfit.

Just nu är det bland annat populärt med både chokers och lösare omlotthalsband i tunt guldmaterial. Sedan finns alltid tidlösa smyckestyper som bismarck och enkla runda berlocker till en tunn kedja i guld eller silver. Vissa älskar att ha överdådiga smycken medan andra hellre har tunnare, mindre synliga varianter som kan sägas vara av en med subtil art.

Att våga gå sin egen väg

Tidigare i år proklamerades det att det vårades för maximalism när det gällde smyckestrender. För att vara enligt modemagasin var det rasslande kedjor, stora örhängen och tiaror som gällde. Men det viktigaste när det kommer till smycken är att personen som bär det ska känna sig bekväm och trivas med det. Alla kanske inte trivs i creolörhängen eller stora prismor som reflekterar både ljus och en dramatisk personlighet. Andra kanske älskar att chocka, väcka uppsyn och höja på andras ögonbryn med personliga hängen av olika slag, i starka färger eller i udda material. Det är också det som är så roligt med mode givetvis, att man ska få uttrycka den man är, inte bara följa en ström och vara som alla andra.